Menu

HOSPICE pentru Romania

HOSPICE pentru Romania

HOSPICE s-a nascut dintr-un vis. Un om, care a cunoscut durerea parintelui sau in lupta cu cancerul, a decis sa se faca punte pentru copiii si adultii din Romania, diagnosticati cu aceeasi boala neiertatoare. In urma cu 25 ani, Graham Perolls a deschis in Romania calea ingrijirii paliative pentru cei diagnosticati cu o boala incurabila. In cele mai multe state din Europa, ingrijirea de acest tip este inclusa in sistemul medical national, iar majoritatea pacientilor au acces la ea. In Romania, pana la infiintarea Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, conceptul de ingrijire paliativa nici macar nu exista, iar sistemul medical de stat oferea extrem de putin celor diagnosticati cu o boala incurabila.

Din 1992 pana acum, 20.000 de oameni aflati intr-o cursa nedreapta au gasit alinare la HOSPICE. Ei si familiile lor au primit sprijin atunci cand au avut nevoie si au aflat cum isi pot pastra demnitatea in fata bolii.

HOSPICE Casa Sperantei ofera copiilor si adultilor diagnosticati cu boli incurabile internare in unitatile cu paturi, vizite la domiciliu, asistenta sociala, consiliere psihologica, recuperare prin kinetoterapie si activitati cu personal specializat in centrele de zi.

Intregul sprijin al fundatiei este gratuit si oferit neconditionat bolnavilor si familiilor acestora,
indiferent de conditia materiala, starea sociala si mediul din care provin pacientii.

Organizatia este recunoscuta ca reper in materie de educatie in ingrijirea paliativa, oferind cursuri de specializare pentru profesionisti din Romania si din strainatate.
Fundatia este sustinuta anual in activitatea sa de peste 250 de voluntari.

Multi dintre copiii si adultii aflati in ingrijirea fundatiei nu isi mai pot imagina acum lupta cu boala fara ajutorul celor care le-au atins, mangaiat si pansat sufletele.

HOSPICE este o casa, un refugiu si un simbol care ne aminteste tuturor ca nu suntem singuri si ca ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci cand pana si lucrurile banale ajung sa fie facute cu un efort uluitor. 

HOSPICE este un vis din care si tu poti fi parte redirectionand 2%.

In cei 25 de ani de existenta, fundatia a crescut si a ajuns la tot mai multi pacienti si in tot mai multe locuri din tara. HOSPICE Casa Sperantei are peste 240 de angajati, in doua centre cu servicii integrate, unul la Brasov si altul la Bucuresti. In paralel, organizatia lucreaza pentru infiintarea unui centru socio-medical, la Adunatii Copaceni, dedicat copiilor cu diagnostice grave si familiilor acestora.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!